Elektrisch leasen

Elektrisch rijden neemst steeds grotere vormen aan en is inmiddels niet meer uit het straatbeeld weg te denken.
 
Elektrisch leasen bij Century Lease heeft veel voordelen. Het rijden is schoon, veilig en opvallend stil. Tevens kan een elektrische auto veel geld besparen in het gebruik. Elektrisch rijden kunt u op veel manieren. Of een hybride of elektrische auto het beste bij u past, hangt vooral af van uw persoonlijke situatie.

Waar kunt u voor kiezen

Battery Electric Vehicle(BEV): 100% elektrisch rijden
Een Battery Electric Vehicle, zoals de Volkswagen e-Golf en de Audi A3 e-tron, heeft uitsluitend een elektrische motor en produceert daardoor géén uitstoot. De accu wordt geladen via een laadpunt (of incidenteel via een stopcontact). Als de accu geladen wordt met groene stroom is CO2-neutraal autorijden mogelijk. De theoretische actieradius van een elektrische auto ligt meestal tussen 150 en 200 kilometer.

+ volledig elektrisch rijden
+ CO2-neutraal rijden mogelijk

- actieradius te beperkt voor lange afstanden

Plug-in hybride: het beste van twee werelden
De elektrische en verbrandingsmotor werken samen. De accu van de plug-in hybride kunt u zelf opladen via een laadpunt. Plug-in hybrides kunnen circa 50 km volledig elektrisch rijden. De verbrandingsmotor biedt ondersteuning bij langere afstanden.

+ elektrisch rijden
+ langere afstanden op brandstof

- zelf opladen én tanken

Full hybride: twee motoren, één rijervaring
Een full hybride, zoals de Volkswagen Jetta Hybrid, heeft twee motoren. De compacte elektromotor ondersteunt de verbrandingsmotor in het stadsverkeer of bij het optrekken. De accu wordt herladen bij het remmen. Dat noemen we recuperatie. Beide motoren werken tegelijkertijd wanneer topprestaties nodig zijn.

+ elektrisch rijden bij optrekken

- tot 3 kilometer actieradius op een volle accu

Micro hybride: energie winnen met afremmen
Een micro hybride is strikt genomen geen elektrische auto. Hij is zuiniger dankzij het gebruik van een zogenoemd recuperatief remsysteem. Een dynamo die alleen maar aanstaat tijdens het remmen helpt de auto vaart te minderen en wekt tegelijk elektriciteit op voor de accu. Deze energie wordt gebruikt voor de aandrijving en alle stroomverbruikende systemen en technieken in de auto. De Volkswagen Polo BlueMotion is een voorbeeld van een micro hybride auto.

+ zuiniger dan auto op brandstof

- geen 'elektrische' rijervaring

 

Aanbod elektrische modellen

Er zijn meerdere modellen beschikbaar en dit aantal neemt ieder jaar toe. Kijk maar eens op www.groeneselectie.nl.

Interesse? We helpen u graag.

Wilt u meer weten over elektrische leasevormen? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze leaseadviseurs op telefoonnummer 050-8537200 of klik op onderstaande button en vraag direct een offerte aan.